آشنایی با تراشه ESP8266
ESP8266 یک ماژول Wi-Fi مناسب برای پروژه های اینترنت اشیا ، اتوماسیون و هوشمند سازی و .. می باشد . در ادامه به معرفی این برد می پردازیم.
ESP8266 چیست؟
این تراشه در واقع یک میکروکنترلر با Wi-Fi داخلی می باشد. ESP8266 این قابلیت را می دهد تا ورودی ها و خروجی ها را مشابه دیگر میکروکنترلرها، مدیریت کنید، اما با این تفاوت که در داخل این ماژول قابلیت Wi-Fi و پشتیبانی از استاندارد 802.11 نیز ارائه می شود.
بنابراین، برای کاربردهای هوشمند سازی و اینترنت اشیا گزینه مناسبی است.
حالا با این تراشه چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم؟
- ایجاد وب سرور
- ارسال درخواست های HTTP
- کنترل خروجی ها
- خواندن ورودی ها و وقفه ها
- ارسال ایمیل
- ارسال نوتیفیکیشن
- و کلی قابلیت و کاربرد متنوع دیگر
مشخصات تراشه ESP8266
- پروتکل Wifi با استاندارد 11 b/g/n
- قابلیت Wifi Direct(P2P) و Acess Point
- پشته یکپارچه پروتکل TCP/IP
- پردازنده داخلی 32 بیتی کم مصرف
- دارای رابط های SDIO 2.0، SPI، UART
با مقایسه ESP8266 با سایر راهکارهای Wi-Fi موجود در بازار، این ماژول یک گزینه عالی برای پوشش اکثر پروژه های اینترنت اشیا می باشد. با توجه به محبوبیت زیاد و هزینه کم می تواند در پروژه های پیشرفته نیز ترکیب شود.
البته جانشین دیگری برای ماژول ESP8266 وجود دارد و آن هم نسخه پیشرفته آن یعنی ESP32 می باشد که ترکیبی از Wi-Fi و Bluetooth می باشد و دارای پردازنده دو هسته ای است. در دوره پیشرفته اینترنت اشیاء با تراشه ESP32 آشنا می شویم و پروژه های مختلفی را با این تراشه انجام می دهیم.
نسخه های ESP8266
تراشه ESP8266 در نسخه های بسیار متنوعی ارائه می شود. نسخه ESP-12E که اغلب ESP-12E NodeMCU نامیده می شود، در حال حاضر کاربردی ترین نسخه می باشد.
پیشنهاد می شود که از مدل های مبتنی ESP8266-12E NodeMCU استفاده کنید. این نسخه که دارای پروگرامر داخلی و تعداد زیادی پایه GPIO می باشد. پروگرامر داخلی ، آماده سازی اولیه و آپلود برنامه ها را بر روی NodeMCU آسان می کند.
پایه های ESP8266
پرکاربردترین بردهای توسعه ESP8266 ESP-01، ESP8266-12E NodeMCU و Wemos D1 Mini هستند. در ادامه پایه های این برد ها رو معرفی خواهیم کرد. اگر از برد توسعه دیگری می خواهید استفاده می کنید، حتما مطمئن شوید که پایه های مناسبی برای کارکرد مورد نظر شما دارد.
همچنین در ادامه برد آموزشی اینترنت اشیاء HLST را معرفی خواهیم کرد که ادامه مطالب، مثال ها و پروژه ها مبتنی بر این برد توسعه دنبال می شود.
پایه های برد ESP8266-12E NodeMCU
در این تصویر نمایی کلی از پایه های برد NodeMCU ESP-12E نمایش داده شده است:
پایه های برد WeMos D1 Mini
تصویر زیر پایه های برد Wemos D1 Mini نمایش می دهد:
پایه های برد ESP8266-01
در مقالات بعدی، جزییات پایه های بردهای فوق به طور کامل بررسی می شود.
برد آموزشی اینترنت اشیاء HLST
بُرد HLST ، یک برد چند منظوره برای انجام پروژه های آموزشی اینترنت اشیاء می باشد. برد HLST مبتنی بر تراشه ESP8266 ESP12 می باشد که در قالب ماژول NodeMCU قرارگرفته بر روی برد می باشد. از ویژگی اصلی این برد می توان به سادگی، سهولت استفاده جهت اجرای مثال ها و پروژه های مختلف، امکان تعویض ماژول های اصلی و همچین دسترسی های جداگانه جهت استفاده از پایه های ماژول NodemMCU اشاره کرد. این برد آموزشی ، کاملا متن باز می باشد و تمامی جزییات، مستندات طراحی و ساخت آن از جمله، فایل های طراحی شماتیک و PCB مدارات و همچنین کد مثال های اجرا شده در دسترس می باشد.
تصاویر زیر نمایی از برد HLST و بخش های مختلف آن را نشان می دهد.
برنامه نویسی تراشه ESP8266 با استفاده از نرم افزار Arduino IDE
راه های مختلفی برای پروگرام و آپلود کدها در تراشه ESP8266 وجود دارد. به طور کلی اغلب از راهکار های Arduino IDE یا MicroPython استفاده می شود.
ما در این دوره آموزشی از نرم افزار Arduino IDE استفاده خواهیم کرد.
جهت مشاهده فایل ویدیویی این بخش می توانید به لینک زیر مراجعه کنید :
آموزش پروژه محور اينترنت اشياء مبتني بر تراشه ESP8266 و برد توسعه HLST(ویدئو آموزشی)
لینک های مفید:
دیدگاهتان را بنویسید